Boudoir fotoshoot Knokke

Twee jaar geleden kreeg ik van mijn vriendin kaartjes voor het Berlin Burlesque Festival op mijn verjaardag. Een festival waar ik heel graag heen wou, in een prachtige stad die al snel als thuis voelde voor mij. De eerste keer dat ik Stephan aan het werk zag was op het festival, bij de photobooth, en we raakten, beide uit Nederland, al gauw aan de praat.

Als beginnende burlesque artiest, stelde hij voor om eens een shoot te komen doen bij hem in Nederland. Als artiest heb je foto’s nodig om zichtbaarheid te creëren van jezelf en wat je doet. Zijn studio is letterlijk aan de andere kant van Nederland en ik woon in Groningen, een dikke 400 kilometer bij Stephan vandaan. Ook was ik herstellende van een burnout en was ik opnieuw balans aan het zoeken in energie. Wat doe ik wel en waar zeg ik nee tegen.

Een jaar later stond ik zelf als artiest op het festival, zette hij mij prachtig op het podium op de foto en dronken we een biertje. Het aanbod stond nog steeds… Eenmaal thuis werden de plannen langzaam iets concreter. We hebben vrienden in Brugge die we wilden bezoeken, pas begin Maart konden zij echter afspreken. Met de opdracht onder de arm, om daar naar locaties te gaan kijken, om te shooten zijn we een weekend in Brugge geweest. Ik en mijn vriendin. Maar ik kon geen locaties vinden die ik echt foto waardig vond. Ergens wel wat teleurgesteld, ben ik onderweg naar huis alle social media van locaties in de buurt bij langs gegaan, en vond ik de ‘pharmacy’ in Knokke. Wat een prachtlocatie. En ze stonden open voor een shoot. Ging wel weer een maand overheen, want ze hadden al andere activiteiten op de dagen dat Stephan en ik beide konden.

Daar was de dag dan…. De zon scheen en ik ben vroeg vertrokken uit Amsterdam. Ik sliep bij een vriendin, dat maakte de reis net iets minder heftig. Ik ben namelijk niet zon ochtend mens, vanuit Groningen had ik met krullers in anders om 7 uur moeten vertrekken. Bij aankomst de zilte zee lucht in mijn neus, de pharmacy in, om de komende uren geen daglicht te zien, alleen flits licht.

De Fotoshoot

Wat was ik onder de indruk. Stephan is toegankelijk, rustig en beheerst. Hij neemt de tijd en heeft de aandacht voor het perfecte plaatje. Hij is respectvol, en vraagt bijvoorbeeld of hij een bandje van een kleding stuk recht mag doen, voor hij het uit zich zelf doet. Zonder het resultaat gezien te hebben, ging ik met een goed gevoel na een fijne en productieve dag, terug naar Groningen. Het kon niet meer tegen vallen.

Al gauw kreeg ik foto’s, en wat een prachtige set, oh oh oh, ik was en ben nog altijd zwaar onder de indruk. Hij heeft het boudoir gevoel en mij als mens vast gelegd in zijn stijl en het is prachtig en passend in de setting. Het was het wachten meer dan waard!

Jody aka Ginny Vie Fauve